Легкий рецепт домашнього хліба без дріжджів
Легкий рецепт домашнього хліба без дріжджів є ідеальним рішенням, коли раптово скінчився хліб, і у вас немає жодних дріжджів у коморі – або той пакет, який у вас є, мабуть, залишився з попереднього десятиліття і вже не корисний. Бонус: Вам також не доведеться чекати, коли хліб підніметься, а також не потрібно поратися з метушливим формуванням або замішуванням. Використовуючи лише декілька інгредієнтів, які, напевно, є у вас на кухні зараз, ми покажемо вам, як приготувати свіжий теплий хліб без дріжджів (і навіть яєць!) Та безпроблемний спосіб приготування, який займає близько години. Насправді, цей швидкий рецепт залишає у вас багато часу, щоб вибити один з наших найкращих рецептів основної страви, поки ви будете чекати, коли хліб охолоне.
Який хліб не має дріжджів?
Хлію з закваски – це, мабуть, найпоширеніший тип хліба без дріжджів; дізнайтеся, як зробити закваску для закваски, і ви зможете мати свіжі, солодкі батони на все життя. Але ірландський содовий хліб, пивний хліб і плоский хліб також не потребують дріжджів, і їх простіше (і швидше!) зробити, ніж закваску.
Цей рецепт є «содовим хлібом», оскільки він використовує – чекайте – харчову соду замість дріжджів. Оскільки харчова сода потребує для підняття кислого інгредієнта, ми додаємо поєднання молока та оцту, щоб забезпечити пристойний підйом тіста.
Короткі поради щодо приготування:
- Переконайтесь, що ваше масло холодне, перш ніж включити його в тісто.
- Ви можете додавати такі інгредієнти, як сухофрукти, насіння або спеції прямо в тісто перед випічкою.
- Не перевантажуйте тісто борошном, коли його замішуєте, замішуйте тісто, поки воно не буде м’яким та приємним
- Вирізання глибокого хреста у верхній частині сформованого тіста перед випічкою допомагає йому піднятися
- Щоб знати, коли хліб готовий, вставте зубочистку в центр, і якщо зубочистка суха, хліб готовий
- Нехай хліб охолоне на дротяній стійці не менше години, якщо він повністю охолоне, буде легше отримати рівномірні скибочки
Порція: 1
Час на підготовку: 30 хв
Час приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хв
Інгредієнти
- 4 склянки пшеничного борошна, плюс ще трохи для підпилювання
- 1/4 cтакану цукру
- 1 столова ложка розпушувачу для тіста
- 1,5 чайних ложки солі
- 1 чайна ложка харчової соди
- 6 столових ложок холодного вершкового масла, нарізаного невеликими шматочками
- 1,5 склянки молока змішати з 1,5 столових ложки оцту
Приготування
1. Нагрійте духовку до 180°С. Укрийте пекарський лист пергаментом.
2. У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: з’єднайте борошно, цукор, розпушувач, сіль та харчову соду.
3. Додайте у суху суміш вершкове масло.
4. За допомогою блендера для кондитерських виробів або спеціального ножа, або товкалки для пюре подрібніть та перемішайте вершкове масло з сухою сумішшю. Крошіть його поки воно не утворить грубу крихту.
5. Додайте оцет в молоко та добре перемішайте.
6. Додайте молоко в борошняно-масляну суміш поки борошно рівномірно не змочиться.
7. Перемішайте тісто в мисці.
8. На добре посипаній мукою поверхні замісіть тісто. Сформуйте в сплюснуту кулю; помістити на пекарський лист для випічки.
9. Виріжте вгорі хрест глибиною 8-10 міліметрів.
10. Випікайте хліб, поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою, близько 1 години.
11. Охолоджуємо повністю на дротяній решітці.
Приємного апетиту!!